Stallbyggnaden är endast öppen för gårdens uppstallade hästar! För dig som har löst dagkort om 150kr/dag ingår endast ridhuset och/eller ridbanan.
Du kan gå in direkt i ridhuset från baksidan av stallet. Vänligen respektera detta!

För dig som vill komma och rida!

Vi mockar efter våra hästar i ridhuset, på ridbanan och på parkering eller väg!

Om du är ny som ridhuskund så ska du kontakta Jennie via stall@lakasund.se.

PRISER FÖR RIDBANA OCH RIDHUS

Observera att olika regler gäller för sommar- och vintersäsong.

1/5 - 30/9

  • Dagkort 150 kr/ryttare gäller för både ridhus och utebana. Alternativt månadskort 500kr/månad, vilket ger obegränsad tillgång till banorna under den månaden.
1/10 - 30/4

Från och med 1/10 2022 införs individuellt anpassade ridhuskort!! 

Följande gäller för de 7 månader, dvs 1/10 - 30/4, som det är svårt att träna på utebanor:
  • Det går inte att lösa dagkort under perioden 1/10 - 30/4. Tillgång till ridhuset kräver att du löser ett ridhuskort. 
  • För att lösa kort behöver du skicka ett mail till stall@lakasund.se. Berätta hur du har tänkt att använda ditt ridhuskort, dvs hur många gånger per vecka och/eller månad du vill rida. Berätta om ni är flera i familjen och ange hur många hästar som kan vara aktuella. Meddela också om du deltar i organiserad träning, dvs träning som finns i ridhusschemat.
  • Du får ett prisförslag som baseras på de uppgifter du lämnar.
  • Frånpris för perioden 1/10 - 30/4 är 2800kr.
  • Ett begränsat antal ridhuskort finns varje säsong.
  • Ditt ridhuskort börjar gälla när du betalat.
  • Stall Lakasund betalar inte tillbaka ridhuskortavgifter.
Undantag:
Schemalagda aktiviteter kräver inget ridhuskort. Detta är aktiviteter som finns inlagda i ridhusschemat, tex dressyrträningar för Annica Wiberg. Om du inte har ett ridhuskort så swishar du 100kr som dagkortsavgift vid dessa träningar.
 

1/10 - 30/4

  • Dagkort 100 kr/ryttare gäller endast för organiserade träningar, dvs träningar som finns i ridhusschemat. Dagkort går ej att lösa annan tid.
  • Ridhuskort 2800kr/ryttare gäller alla dagar i veckan under perioden oktober till och med april. Alla med ridhuskort blir ansluten till sluten facebookgrupp för överblick av ridhusaktiviteter utanför schemalagd tid.
  • Bokning av ridhus 500kr/timme enstaka tillfällen, 400kr/timme vid bokning av minst 3 tillfällen. Bokas på sms till Jennie tel. 070-637 77 31.

Betalning ska ske med swish (nr 123 000 30 12), märk betalningen med "Ridhuskort och ryttare" eller för dagkort "Dag och ryttare". 

I ridhusavgiften ingår nyttjande av ridhus/ridbana och det material, tex hindermaterial, som finns i ridhus och/eller på ridbana. Stallet och dess faciliteter ingår inte i anläggningsavgiften.
 

Ridhus

Stall Lakasunds ridhus är oisolerat med ridmåtten 20 x 56 m. Underlaget som är fibersand från De Grondslaag underhålls dagligen. Hallen är utrustad med optimal belysning. En mindre balkong finns för åskådare - alla är välkomna!!!

  • Ridhusunderlaget körs vanligtvis på morgonen alla vardagar. På helger vilar ridhuschefen...
  • Hinder kan alltid lämnas framme i ridhuset. Bommar på mark och på klossar/sockerbitar ska plockas bort efter användning. Hinder får inte lämnas nära ridhussargen, 4-hjuling med vält ska kunna köra på spåret. 
  • Hinder i ridhuset ska vara kompletta och se "fina" ut. Det är inte okej att lämna högar med hindermaterial i ridhuset. 
  • Vill du träna hinderfritt så går det bra att plocka bort materialet så länge som det ställs på anvisad plats. 

Ridbana

På gården finns utebana med måtten 40x70m. Underlaget är fibersand från Expåra. Begränsad belysning finns.

Under utomhussäsong finns det alltid hinder på ridbanan som kan nyttjas av alla som har betalat anläggningsavgift. Det går fint att bygga om banan och ändra hinderuppställning om inget annat är angivet. 

Banan ska alltid lämnas snygg och prydlig! Detta innebär att allt hindermaterial som inte används ska ställas ihop kring hindervagnen. Inga bomar som inte används får ligga på marken.

Utebanan sladdas och vattnas dagligen under utomhussäsongen.

Bokade tider ridhuset okt 2021 tom april 2022

Ridhusschemat hålls uppdaterat under perioden 1/10 - 30/4. För övrig tid gäller fasta träningstider:
Tisdagar kl 16-21
Torsdagar kl 16-20
Under perioden maj till och med september hålls aldrig träningar samtidigt i både ridhus och på ridbana.